Wednesday, 12 March 2008

Bami

Bami is een javaans gerecht

Benodigdheden
- spaghetti -> 500 gram
1. ui -> 1
2. knoflook -> 4 teentjes
3. Laos -> 1 st. duimgrootte
4. Gember -> 1 st.
5. Olie -> 4 eetlepels
6. kippeblok -> 1
7. zwarte peper -> naar smaak
8. witte peper -> naar smaak
9. adjinomoto -> 1 glas
10. water -> 1 glas
11. zoute ketjap -> 4 eetlepels
12. suiker -> 2 eetlepels

Bereidingswijze:

De spaghetti klaar koken, daarna in een vergiet uitlekken en met koud water spoelen.
Zet een pan op het vuur met de olie erin. De ui in de olie bakken. Doe dan de ingredienten 2,3,4,6,7,8 en 9 erbij. Dit alles roerbakken tot een goudbruine kleur. Daarna zet je de ingredienten 11,12 en 10 erbij. Dit alles laten opkoken. De saus proeven en ventueel zout naar smaak. Doe de spaghetti erbij, alles met elkaar mengen en op een lag pitje alles afkoken tot het gaar is. Plus minus 10 min.

Smakelijk eten.

No comments: